Жителите на седем селища от родопската община Баните ще бойкотират изборите

...
Жителите на седем селища от родопската община Баните ще бойкотират изборите
Коментари Харесай

Жителите на седем родопски села бойкотират изборите

Жителите на седем селища от родопската община Баните ще бойкотират изборите през днешния ден заради спрения ремонт на пътя Загражден – Белица. 373-ма са гласоподавателите в седемте села на общината, които обявиха, че няма да гласоподават. За протеста локалните решили на последния си митинг.
Прочетете още
" Защо? Това беше преди две години, по-късно нищо не се направи на нашия път. Все се определяха дати по кое време ще се реже лентата, нищо не се направи. "

Заканили са се да създадат и петиция.

" Ще стигнем до Европейския съюз. Няма да се откажем. Пътят би трябвало да се пусне. Пътят ще стане. ", разясняват пред БНР.

" Той е почнат от 1960-а година, дори по-рано, от 1934-та, в случай че сме точни. И са взели решение да се копае, и се копае на ръка. Войната, след това другите неща, все не върви, дето викаме по родопски – люто кълнат път. Не ще и не ще. Ние се уморихме. 30 и недостатък години. 1988-а, още беше Тодор Живков на власт, ходихме, та правихме стачка в Пловдив. Оптимисти сме, ще победим. Трябва да се борим, другояче няма да стане. "
Местните поданици са безапелационни, че ще се преборят за пътя.
" Основният проблем на загражденци и на близките села е, че нямаме път към вътрешността на България. Имаме и третокласни пътища, 21 век пътища, които нямат най-малко един слой асфалт. За нас това е обидно. Бойкотирали сме изборите. Надяваме се, че някой ще ни обърне внимание. В Народното събрание, казано по селски, няма чистачка към този момент, която да не знае за този път! "

" Докато не стане тоя път, тука няма живот. Пътят ни е най-големият проблем, различен проблем нямаме. Прекрасно село, имаме си къщи за посетители. Ако този път стане, още повече туризмът ще се развие. "

Злополучният път е с дължина 7,4 километра.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР